[O1] Podświetlenie pokręteł od nawiewów - jakie zaróweczki?
Zamieszczone przez arti_kns
kiniu tylko ze to twoja ostatnio się tak szkliala ze grzech było moim brudasem kolo niej stać
akurat spędziłem przy niej parę ładnych godzin :wink:
Zamieszczone przez arti_kns
PS.myślę ze nie na tym spocie ale na następnym spocie można by zorganizować wyjazd na gokarty na sandecje Polecam fajna frajda i daszek nad głowa jest.
[O1] Podświetlenie pokręteł od nawiewów - jakie zaróweczki?
Koledzy?
Nie świecą mi się pokrętła od nawiewów - przypuszczam, że przepaliły się żaróweczki.
Podpowiecie jaki dokładnie? Czy dostanę je na Allegro? Drogo?
Ps. Czy średnio zaawansowana złota rączka mi to wymieni? Może jakaś podpowiedź tak krok po kroczku? Z góry dziękuję!
Aha, Octavia 1.9 TDi, AGR, rok 99. Przycisk od AC i wew. obiegu podświetla się po nacisnięciu, nie świecą się jedynie pokrętła.
sam to wymienisz, pociągnij za środkowe pokrętło (może być ciężko ale dasz rade). Żarówkę kupisz na stacji benzynowej. jest jedna żarówka na 3 pokrętła.Jak znajdę jaki to typ to ci napisze
Kasiunia, wymienisz sama 8) tam jest tylko 1 żarówka. Pójdziesz do sklepu i kupisz taką. Trzeba ściągnąć środkowe pokrętło i pod nim jest żarówka. Sciągasz w ten sposób:
Ustaw pokrętło w pionie, chyba na 2, osłoń pokrętło szmatką lub skórą pociągnij mocno do siebie kombinerkami i już pokrętło masz wyjęte. Teraz uwaga, żarówka jest bardzo delikatna i trzeba uważać żeby jej nie uszkodzić bo potem trudno ją wyjąć bez demontażu nawiewu. Najlepiej osłonić żarówkę jakąś gumową rurką i delikatnie wyjąć pensetą NIE KRĘCIĆ! Tak samo wciskasz nową żarówkę i teraz możesz sprawdzić czy świeci. 8) Ręką wciskasz pokrętło. To wszystko a żarówka jest bez cokołu 5W chyba i TAK wygląda.
Od siebie tylko mogę dodać, że pokrętło przy odrobinie zaparcia zejdzie ręką. Jeśli nie to zawsze można postąpić tak jak w poradniku - gruba szmatka i kombinerki.
Komentarz