[O1] Podświetlenie pokręteł od nawiewów - jakie zaróweczki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sylwester_1124
    Classic
    • 2010
    • 30

Zamieszczone przez arti_kns
    kiniu tylko ze to twoja ostatnio się tak szkliala ze grzech było moim brudasem kolo niej stać
    akurat spędziłem przy niej parę ładnych godzin :wink:
    Zamieszczone przez arti_kns
    PS.myślę ze nie na tym spocie ale na następnym spocie można by zorganizować wyjazd na gokarty na sandecje Polecam fajna frajda i daszek nad głowa jest.
    moim zdaniem zajebisty pomysł
  • Kasiunia
    Drive
    • 2009
    • 93

Koledzy?
    Nie świecą mi się pokrętła od nawiewów - przypuszczam, że przepaliły się żaróweczki.
    Podpowiecie jaki dokładnie? Czy dostanę je na Allegro? Drogo?

Ps. Czy średnio zaawansowana złota rączka mi to wymieni? Może jakaś podpowiedź tak krok po kroczku? Z góry dziękuję!

Aha, Octavia 1.9 TDi, AGR, rok 99. Przycisk od AC i wew. obiegu podświetla się po nacisnięciu, nie świecą się jedynie pokrętła.

Komentarz

• mateo15
      Ambiente
      • 2009
      • 132

sam to wymienisz, pociągnij za środkowe pokrętło (może być ciężko ale dasz rade). Żarówkę kupisz na stacji benzynowej. jest jedna żarówka na 3 pokrętła.Jak znajdę jaki to typ to ci napisze

Żarówka "T5"

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

Kasiunia, wymienisz sama 8) tam jest tylko 1 żarówka. Pójdziesz do sklepu i kupisz taką. Trzeba ściągnąć środkowe pokrętło i pod nim jest żarówka. Sciągasz w ten sposób:
        Ustaw pokrętło w pionie, chyba na 2, osłoń pokrętło szmatką lub skórą pociągnij mocno do siebie kombinerkami i już pokrętło masz wyjęte. Teraz uwaga, żarówka jest bardzo delikatna i trzeba uważać żeby jej nie uszkodzić bo potem trudno ją wyjąć bez demontażu nawiewu. Najlepiej osłonić żarówkę jakąś gumową rurką i delikatnie wyjąć pensetą NIE KRĘCIĆ! Tak samo wciskasz nową żarówkę i teraz możesz sprawdzić czy świeci. 8) Ręką wciskasz pokrętło. To wszystko a żarówka jest bez cokołu 5W chyba i TAK wygląda.
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• firmek
          Rider
          • 2008
          • 477

Bardzo fajna relacja z sekcji poradników:

Od siebie tylko mogę dodać, że pokrętło przy odrobinie zaparcia zejdzie ręką. Jeśli nie to zawsze można postąpić tak jak w poradniku - gruba szmatka i kombinerki.

Komentarz

• Kasiunia
            Drive
            • 2009
            • 93

Wow! Dziekuje za tak ochocza i konkretna pomoc! Mysle, ze dam rade, a zarowke to widze taka sama jak od swiatel pozycyjnych?

Komentarz

• mamaj12
              RS
              • 2009
              • 1956
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Kasiunia
              Mysle, ze dam rade, a zarowke to widze taka sama jak od swiatel pozycyjnych?
              Nie, pozycje to W5W, a pod pokrętłem jest mniejsza.
              obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
              wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Kasiunia
                Drive
                • 2009
                • 93

Mniejsza, taka 1,2 W, jak w almerce przy nawiewach Dzieki, zrobione, joystick tez

Komentarz

Pracuję...